Subsidie op je isolatie!

Isoleren is een van de beste en gemakkelijkste stappen die je kunt nemen om duurzamer te leven. Het levert ook een bij aan minder stook kosten, en daardoor minder kosten. Subsidies maken het extra aantrekkelijk. Lees verder voor meer informatie.

Geld besparen op je energierekening? Isoleren!

Isoleren is misschien wel de snelste manier om geld te besparen op je energierekening. Het heeft veel voordelen en isolatiematerialen zijn eenvoudig aan te schaffen in onze webshop. Heb je hulp nodig en weet je niet welk isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw klus? Neem contact op met onze isolatieprofessionals via 0518-432325. Zij helpen je graag verder!

Duurzaam wonen? Isoleren!

Duurzaam wonen? Begin vandaag met het isoleren van jouw nieuwbouw of reeds bestaande woning! Isolatie in je huis zorgt voor minder stookkosten in de winter, maar ook voor minder warmte en aircokosten in de zomer. Het hele jaar door dus genieten! Lees hier hoe je snel 30% van de investering via de nieuwe subsidieregelingen terug kunt krijgen.

Stappenplan aanvragen subsidie voor isolatie 

Lees verder hoeveel subsidie je kunt krijgen en welke stappen je moet volgen om hiervoor in aanmerking te komen.

Stap 1: Kom ik in aanmerking voor de isolatie subsidie?

Je hebt recht op subsidie als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Je bent eigenaar van het huis en woont er zelf.
 • Je laat 2 of meer delen van je huis isoleren, bijvoorbeeld: dak, spouwmuur, buitenmuren, vloer, ramen, OF
 • Je laat 1 deel isoleren en neemt daarnaast een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet.
 • Je kiest voor zeer goede isolatie van xxxx. Voor elke maatregel geldt een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde). Bekijk de productspecificaties op onze website, of neem contact op met een van onze isolatieprofessionals.
 • Voor elke maatregel is er een minimum oppervlak dat je moet laten isoleren. Onze isolatieprofessionals helpen jou graag verder!
 • Je krijgt alleen subsidie voor het isoleren van een bestaande woning, zoals die nu is.
 • Je laat de maatregelen uitvoeren door een bedrijf. Wanneer je de materialen zelf plaatst, kom je niet in aanmerking voor de subsidie.
 • Je mag meerdere keren subsidie aanvragen voor dezelfde woning, maar het moet wel om andere maatregelen gaan.
 • Kijk voor alle voorwaarden en details op de website van RVO. Daar lees je ook welke isolatiematerialen voor subsidie in aanmerking komen (kijk in de Maatregelenlijsten).

Stap 2: Wat kan ik isoleren?

Je kan subsidie aanvragen voor de volgende types isolatie: spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, isolatie van de buitenmuur.

Stap 3: Bestel zelf je isolatiemateriaal

Bestel zelf jouw materialen. Door zelf te bestellen weet je dat je het juiste materiaal koopt tegen een voordelige prijs. Weet je niet welk isolatiemateriaal geschikt is voor jouw klus? Onze isolatieprofessionals staan voor je klaar en geven je advies op maat! Neem contact op via 0518-432325.

Stap 4: Bereken je subsidie

Je krijgt subsidie als je jouw woning laat isoleren, maar let hierbij op de volgende punten:

 • Er is een minimaal aantal vierkante meters te isoleren oppervlakte vereist. En let op, er is ook een maximum gesteld.
 • Let op de BTW: je betaalt voor het isoleren geen 21% maar 9% btw. Dat scheelt!
 • De maximale subsidie die je als consument kunt ontvangen voor deze isolatiemaatregelen is €10.000. Kijk op de site van de Rijksoverheid voor meer informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).

Stap 5: Zoek een installatie/isolatiebedrijf dat het materiaal zorgvuldig voor je installeert. 

Dit is een voorwaarde die verplicht is om de subsidie te krijgen. Let op de volgende punten als je op zoek bent naar een goed installatiebedrijf:

 • Of deze een bedrijfscertificaat / kwaliteitsverklaring heeft om te laten zien dat het voldoet aan kwaliteitseisen en daarop regelmatig wordt gecontroleerd;
 • Welke garantie een bedrijf biedt;
 • Of een bedrijf is aangesloten bij een geschillencommissie;
 • Of een bedrijf lid is van een brancheorganisatie;
 • Ervaringen van buren, vrienden of familie met een bedrijf;
 • Recensies en referenties op social media en o.a. Google.

Stap 6: Aanvragen subsidie

De subsidie voor isolatie vraag je aan bij de overheid, via het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Daarbij is belangrijk dat je de aanvraag binnen 12 maanden na de uitvoering en betaling van de eerste isolatiemaatregel doet. Check vooraf goed de subsidievoorwaarden en let erop dat de isolatiemaatregelen ook volgens deze voorwaarden worden uitgevoerd.

Stap 7: Aanleveren documentatie

Lijkt de aanvraag toch lastig of tijdrovend? Wij sommen even voor je op wat je nodig hebt. De volgende documenten heb je nodig voor je aanvraag:

 • Foto’s. De foto’s moeten zijn genomen tijdens de werkzaamheden en in elk geval naam, merk, soort en dikte van het isolatiemateriaal laten zien.
 • Subsidieaanvraagformulier. Bij je subsidieaanvraag moet je onder andere invullen voor welke isolatiemaatregelen je subsidie aanvraagt.
 • Factuur van installateur. Op de factuur van de installateur moeten in elk geval de volgende gegevens staan: Jouw naam en adres, datum van aanschaf, datum van aanbrengen, naam van het bouwbedrijf
 • Factuur van Isolatiehandel. Op onze factuur is de meldcode belangrijk. Als je die niet invult bij jouw subsidieaanvraag, duurt de afhandeling van de aanvraag onnodig lang.

Direct na je subsidieaanvraag krijg je van RVO een ontvangstbevestiging per e-mail. Uiterlijk 13 weken na je subsidieaanvraag ontvang je per post een beslissing of de subsidie toegekend wordt. RVO kan achteraf je woning controleren of de uitgevoerde maatregelen aan de gestelde eisen voldoen.

Wat is de isolatie meldcode?

Per soort isolatie en isolatiemaatregel is het nodig een meldcode op te geven aan RVO. Met deze informatie kan de overheid in de gaten houden welk materiaal wordt toegepast in welke hoeveelheden. Dit is indirect ook een controle of de toegepaste materialen wel van voldoende kwaliteit zijn. De installateurs en producenten van deze isolatiematerialen moet dit aanmelden bij RVO.

Meer weten over subsidie ? Neem contact op met onze adviseurs.

Maandag t/m vrijdag geopend van
8:00 - 12:30 en 13:00 - 17:00 uur.
info@isolatiehandel.nl
Wij geven binnen 24 uur antwoord
Bezoek
Gezellig! De koffie staat klaar. 

Je vindt ons aan de Ljouwerterdyk 3
9073 LP  te Marrum in het prachtige Fryslân
Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen
Socials
Beoordelingen
© Copyright 2022 - Isolatiehandel.nl - Alle Rechten voorbehouden