De wereld verduurzamen begint met isoleren

Gratis verzending > 500 euro

Grote voorraden
Eigen productie
Duurzame isolatiematerialen
logo isolatiehandel
logo isolatiehandel

BERISO Kantplanken

Voor BERISO Kantplanken ben je bij ons aan het juiste adres! Maatwerk isolatie, géén standaard panelen, maar alles op maat gemaakt!

Samen met jou creëren we de juiste isolatieoplossing voor al jouw nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Lees meer

De BERISO kantplank is een geëxtrudeerde polystyreenplaat, oftewel XPS-isolatie, voorzien van een houtvezelcementplaat of vezelcementplaat. Dit ter voorkoming van koudebruggen voor o.a. de fundering en gevel ter hoogte van het maaiveld waardoor deze gedeeltelijk in het zicht blijft. Deze kantplank vervangt enkele lagen metselwerk en voorkomt het optrekken van vocht.

De BERISO kantplank is onderhoudsvrij, vochtongevoelig en drukvast. De uitstraling is standaard in betonlook dikte 10 of 14 mm of antraciet dikte 8 mm maar is ook te verkrijgen in een natuursteenlook voor een luxe uitstraling. De sponning in de XPS-isolatie aan de korte zijde zorgt voor een goede afdichting. Aan de lange zijde is een verjonging ook mogelijk. Standaardlengte is 1250 mm.

Kantplanken zijn niet ontwikkeld als zelfdragend element. Bij gebruik als bekisting de volledige lengte ondersteunen.
Voor het verwerken wordt de bovenzijde voorzien van een dubbele ril kit of watervast vullende lijm zonder oplosmiddel en de onderzijde ondersabelen met specie.
Houd minimaal 3 mm naad aan bij zij-aansluiting onderling om de werking van de plaat op te vangen. Indien gewenst kan deze naad worden afgekit. Wanneer de randen van de cementvezelplaat zichtbaar blijven, dienen deze afgewerkt te worden.

Kantplanken hoger dan 350 mm of meer dan 35% zichtbaar dienen altijd mechanisch te worden bevestigd. Indien kantplanken meer dan 400 mm boven het maaiveld in het zicht blijven, adviseren wij de kantplanken ook mechanisch te bevestigen. Dit lichtgewicht element wordt op maat gemaakt en is zeer snel leverbaar. Vraag naar de mogelijkheden.


Filter gebruiken

Toepassing

Dikte isolatie in mm

Lengte in mm

Breedte in mm

Rd-waarde

Merk

Kleur

Prijs

BERISO Kantplanken

Toont alle 798 resultaten