De wereld verduurzamen begint met isoleren

Gratis verzending vanaf 1250 euro

Grote voorraden

Eigen productie

Duurzame isolatiematerialen

Banner Dakisolatie

Dakisolatie

Dak isoleren? Slim idee! Wist je dat maar liefst 30% van de warmte binnen via het dak verloren gaat? Bij Isolatiehandel.nl vind je scherp geprijsde dakisolatie. Kies uit verschillende materialen en laat je vrijblijvend adviseren.

Plat dak van buitenaf isoleren

Wil je jouw platte dak van buitenaf isoleren? Isolatiehandel.nl heeft verschillende materialen op voorraad! Wil je zo dun mogelijk isoleren en een hoge isolatiewaarde behalen? Kies dan voor hoogwaardige PIR-platen. Liever een goedkoper alternatief? XPS en EPS zijn effectief én budgetvriendelijk. Al onze isolatiematerialen zijn niet alleen duurzaam, maar zorgen ook voor een gezond leefklimaat en besparing op jouw energierekening!

Plat dak van binnenuit isoleren

Een plat dak van binnenuit isoleren doe je gemakkelijk met de materialen van Isolatiehandel.nl. Kies bijvoorbeeld voor steenwol, glaswol of ecologische isolatie. Je kunt de materialen gemakkelijk tegen het dakbeschot en tussen de balken plaatsen. Met folie bescherm je het optimaal tegen vocht.

Hellend dak van buitenaf isoleren

Een hellend dak van buitenaf isoleren? Onze handige renovatieplaten kunnen op het bestaande dakbeschot worden geplaatst en zijn al voorzien van tengels. Je hoeft dus alleen nog maar de panlatten te bevestigen en de dakpannen terug te plaatsen. Om bestaande of nieuwe woningen in één keer van isolatie en afwerking te voorzien, zijn speciale zelfdragende dakpanelen verkrijgbaar!

Hellend dak van binnenuit isoleren

Isoleer jouw schuine dak gemakkelijk vanaf de binnenkant. Dit doe je door de ruimte tussen de balken op te vullen. Meet voor het bestellen van materialen dus eerst de afstand tussen de balken en de diepte. Voor een hoge isolatiewaarde kies je voor hardschuimplaten van PIR. Onze PIR + Gips en Pirlak platen zijn elementen waarbij een afwerkplaat op de isolatielaag is verlijmd. Dit biedt een efficiënte combinatie van isolatie en afwerking in één handeling. Budgetvriendelijke opties zijn steenwol of glaswol. Dit is ook nog eens geluidsisolerend! Kies jouw ideale product of laat je eerst vrijblijvend adviseren.

Duurzame isolatie oplossingen

De huidige tijd vraagt om slimme, innovatieve ideeën die bijdragen aan het verlagen van het energieverbruik. Wij leveren onze isolatie producten altijd tegen een scherpe prijs. Duurzame oplossingen moeten geen uitzondering zijn, maar juist de norm.

Eco isolatiemateriaal

Draag jij ook graag je steentje bij? Kies dan voor onze duurzame ECO-isolatie. Gemaakt van natuurlijke  materialen als hennep, bermgras of gerecyclede spijkerbroeken (Pavatextil). Goed voor het milieu én jouw energierekening!

2e keus isolatie

Geef jij reeds gefabriceerde PIR- en sandwichpanelen een tweede kans? Onze 2e keus isolatiematerialen verschillen van kleur en lengte, maar zijn nog steeds zeer goed in te zetten en toepasbaar bij verschillende projecten.

Dakisolatie

Veel kostbare warmte gaat verloren via het dak. Een goede reden dus om dit goed te isoleren. Niet alleen bespaar je daarmee flink op je energierekening, het binnenklimaat wordt er ook veel prettiger van. Daarnaast draagt dakisolatie bij aan een duurzame wereld.

Zoek jij scherp geprijsde en duurzame isolatiematerialen? Dan ben je bij Isolatiehandel.nl aan het juiste adres! Dankzij onze in-house productie kunnen we snel leveren. Bestel jouw dakisolatie via de webshop of vraag vrijblijvend een offerte aan. Ook voor advies op maat staan we voor jou klaar! Neem nu contact op met onze isolatieprofessionals. Bel 0518-432325 of mail naar info@isolatiehandel.nl.

Dakisolatie: van binnenuit of van buitenaf?

Wil je energie besparen en jouw leefcomfort verbeteren? Dan is dakisolatie een goed idee! Er zijn verschillende materialen en methoden om dit te doen. Isoleer je het dak bijvoorbeeld vanaf de binnenkant of juist de buitenkant? Hoe bepaal je wat voor jou de beste keuze is?

Dak isoleren buitenzijde

Het dak isoleren vanaf de buitenkant biedt verschillende voordelen. Ten eerste is er geen sprake van ruimteverlies aan de binnenkant. Vooral bij bijvoorbeeld zolders, die soms al wat nauw zijn, wil je het liefst de ruimte behouden. Daarnaast zorgt buitendakisolatie ervoor dat je koudebruggen minimaliseert. Koudebruggen zijn plekken waar warmte kan ontsnappen. Deze ontstaan doordat er onderbrekingen zijn in het isolatieschild. Wanneer je het dak van buitenaf isoleert, heb je een continu isolatieschild. Je optimaliseert daarmee de isolatiewaarde van je dak.

Welke materialen gebruik je voor dakisolatie van buitenaf?

Voor het isoleren van je dak buitenaf heb je verschillende opties wat betreft het materiaal. Zo kun je kiezen voor:

  • PIR: Dit staat voor polyisocyanuraat. Het is een hardschuim met een hoge isolatiewaarde. Daarom is het ook erg populair als isolatiemateriaal. Bij Isolatiehandel.nl vind je PIR-platen van verschillende diktes. Ze zijn tweezijdig en voorzien van aluminium meerlagencomplex of stucco-folie.
  • Steenwol (harde persing): Ook wel bekend als Rockwool. Deze minerale wol biedt goede thermische isolatie. Bovendien werkt steenwol perfect voor geluidsdemping én het is brandvertragend.
  • XPS: Deze kunststof isolatieplaten zijn vrij van schadelijke synthetische koudemiddelen. Verder zijn XPS-platen licht, vorstbestendig en gemakkelijk te verwerken.
  • EPS: Geëxpandeerd polystyreen is heel licht, heeft een hoge isolatiewaarde en is eenvoudig te installeren. Bovendien is het ongevoelig voor vocht én recyclebaar. Vanwege de gunstige prijs/kwaliteitverhouding kiezen veel mensen voor EPS.
  • Kooltherm: Dit is een hardschuim-isolatieplaat die lang meegaat en slankere constructies ondersteunt. De tweezijdige koolthermplaten hebben een hoge isolatiewaarde en zijn voorzien van aluminiumfolie.
  • Renovatieplaten: De BERISO Renovatieplaat biedt een PIR isolatieoplossing compleet met een dubbelzijdig aluminium complex en drie geïntegreerde tengels, specifiek voor de na-isolatie van bestaande schuine daken.

Welk materiaal het beste is voor jouw project hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld: wat voor soort dak heb je? Bedenk ook welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn, zoals isolatiewaarde, brandwerendheid, duurzaamheid en kosten. Wil je je hierover laten adviseren door onze experts? Neem gerust contact met ons op!

Dak isoleren binnenzijde

Omdat je met dakisolatie vanaf de buitenkant gelijkmatig isoleert, lijkt dit de beste optie. Echter, soms is het niet wenselijk of zelfs onmogelijk om van buitenaf het dak te isoleren. Dan is het isoleren van de binnenkant een goed alternatief.

Waarom kiezen voor dakisolatie van binnenuit?

In sommige situaties heeft het dak vanaf de binnenkant isoleren de voorkeur. Ten eerste is het voor bestaande bouw meestal goedkoper. Dit is een reden waarom veel mensen graag van binnenuit isoleren en niet van buitenaf. Je hoeft dan niet de dakbedekking te verwijderen en alle structurele elementen van het dak blijven hetzelfde. Dakisolatie van binnenuit middels na-isolatie is voor renovatieprojecten vaak de enige optie. Tot slot is het soms gewoon praktischer om aan de binnenkant te werken.

Geschikte materialen voor dakisolatie aan de binnenkant

Voor de isolatie van je dak aan de binnenzijde, kun je kiezen uit diverse materialen.

  • Glaswol: Dekens van glaswol hebben een goede isolatiewaarde en zijn niet brandbaar.
  • PIR: Dit populaire hardschuim met een hoge isolatiewaarde is in allerlei varianten verkrijgbaar. Je combineert het gemakkelijk met ander materiaal, zodat je direct je afwerking klaar hebt. In het assortiment van isolatiehandel.nl vind je:
  • BERISO PIRGips: Dé ideale isolatie en afwerking in één. Hoogwaardige PIR isolatieplaat is nu perfect samengevoegd met de bekende gipsplaat. Dus een snelle en duurzame isolatie voor de binnenkant van koude daken.
  • BERISO PIRLAK: Kant-en-klare isolatiepanelen met een stijlvolle witte afwerking, perfect voor het isoleren en afwerken van zolders, muren of wanden. De platen zijn voorzien van een 10 mm witte MDF plaat en een gebruiksvriendelijk kliksysteem voor een strak resultaat.
  • Hennep: Het natuurlijke materiaal heeft een goede isolatiewaarde én werkt geluiddempend. Hennep is een milieuvriendelijke en duurzame optie voor het isoleren van je dak.
  • Pavatextil: Dit is een zachte isolatieplaat op basis van katoenvezel uit gerecycled textiel en polyestervezel. In combinatie met de thermo-akoestische eigenschappen is Pavatextil dus een verantwoorde keuze!
  • Steenwol: Deze wol werkt niet alleen isolerend, maar ook geluiddempend en brandvertragend.
  • Kooltherm: De hardschuimplaten bieden een goede isolatie voor verschillende soorten daken.
  • PIF isolatiefolie: PIF, oftewel Power Insulation Foil, bestaat uit meerdere lagen en bevat luchtkamers. Het is super makkelijk te plaatsen, weegt weinig en isoleert goed.

Wat is de beste dakisolatie voor mij?

Voor dakisolatie is de keuze uit materialen groot. Dit kan overweldigend zijn wanneer je net begonnen bent aan jouw isolatieproject. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de materialen? Welke materialen zijn geschikt voor jouw soort dak? Waar moet je precies op letten? En vooral: welke dakisolatie is het beste voor jou?

Allereerst is er onderscheid tussen platte daken en hellende daken. De vorm van het dak dat je gaat isoleren bepaalt uit welke materialen je kunt kiezen. Vervolgens besluit je of je het dak van binnenuit of van buitenaf gaat isoleren. Als je je dak optimaal wilt isoleren dan is isolatie van buitenaf de beste keuze. Echter, dit is niet altijd mogelijk. Het soort dak, maar ook andere zaken zoals budget spelen hierbij een rol.

Er zijn verschillende factoren die meespelen in het bepalen van de beste dakisolatie voor jou. Denk aan isolatiewaarde, geluiddemping, milieuvriendelijkheid, brandveiligheid, kosten en installatiegemak. Welke zaken zwaarder wegen verschilt per persoon én per dak. Het is dan ook verstandig om advies in te winnen van een expert.

Wil jij informatie over de verschillende soorten dakisolatie en hun eigenschappen? Neem nu contact met ons op voor advies op maat!

Plat dak isoleren

De isolatie van platte daken is erop gericht om warmteverlies te verminderen. Het helpt bij het verbeteren van de energie-efficiëntie en draagt bij aan het comfort in gebouwen.

Heb jij een plat dak dat je wilt isoleren? Platte dagen kunnen best een uitdaging zijn als het op isolatie aankomt. Dit is vanwege de specifieke eigenschappen en gevoeligheid voor waterinfiltratie. Als je je platte dak op de juiste manier wilt isoleren, is het belangrijk om je te verdiepen in de verschillende installatietechnieken en soorten dakisolatie.

Hoe werkt plat dakisolatie?

Platte daken kunnen zowel van binnenuit als van buitenaf worden geïsoleerd. Plat dakisolatie van buitenaf wordt ook wel ‘warm dak’ genoemd. Hiervoor zijn verschillende materialen beschikbaar. Denk aan PIR, steenwol, XPS, EPS of Kooltherm. PIR-platen hebben een hoge isolatiewaarde. Wanneer je wilt besparen op de kosten zijn bijvoorbeeld XPS en EPS een goede keuze. Elk materiaal heeft unieke eigenschappen en bijkomende voordelen. Vraag om advies wanneer je twijfelt welke dakisolatie je nodig hebt.

Bij isolatie van buitenaf wordt de isolatie op een dragende constructie geplaatst die wordt afgesloten met waterdichte dakbedekking. Je kunt er zelfs voor kiezen om op een bestaand dak de isolatie op de dakbedekking te leggen en deze op z’n plaats te houden met tegels of grind. XPS isolatie is hier geschikt voor.

Een andere optie is om van binnenuit te isoleren (‘koud dak’). Bij platte daken gebeurt dit met glaswol, steenwol, PIR of Kooltherm. Er zijn ook opties als natuurlijk hennep of Pavatextil, dat wordt gemaakt met gerecycled textiel.

Kosten van plat dakisolatie

De kosten voor het isoleren van een plat dak kunnen sterk variëren. Ze zijn bijvoorbeeld afhankelijk van de hoeveelheid materiaal, het soort materiaal en de gewenste dikte. PIR is bijvoorbeeld verkrijgbaar in verschillende diktes. Het heeft een hoge isolatiewaarde, maar is ook duurder in de aanschaf. EPS is daarentegen een budgetvriendelijke optie. Houd bij het vergelijken van kosten niet alleen rekening met de aanschafprijs, maar ook met de uiteindelijke besparing op energie.

Wil je precies weten wat de kosten zijn voor de isolatie van jouw platte dak? Vraag dan een offerte aan!

Schuin dak isoleren

Een schuin dak, ook wel ‘hellend dak’ genoemd, heeft een andere constructie dan een plat dak. Het vereist dan ook een andere manier van isoleren. Wanneer je een schuin dak van binnen isoleert (wat regelmatig gebeurt bij bestaande daken), plaats je het materiaal tussen de balken. Glaswol, steenwol en isolatiefolie zijn flexibele en eenvoudig te installeren materialen. Ook hardschuimplaten zijn mogelijk, zoals PIR en Kooltherm. Liever natuurlijk materiaal? Hennep is heel geschikt voor schuin dakisolatie.

Daarnaast kun je kiezen voor BERISO PIRGips platen, een hoogwaardige combinatie van PIR isolatie en gipsplaat voor een snelle en duurzame oplossing. Ook onze BERISO PIRLAK panelen zijn ideaal voor het isoleren en afwerken van zolders. De panelen zijn uitgerust met een witte MDF plaat en een handig kliksysteem voor een strakke uitstraling.

Hellend dak: binnen- of buitenkant isoleren?

Voor de isolatiewaarde is isoleren van buitenaf aan te raden. Je isolatie wordt dan niet onderbroken door balken en je creëert een solide schild. Onze zelfdragende dakelementen met PIR werken fantastisch en ze zijn geschikt voor allerlei soorten dakbedekking. Denk aan pannen, leien en zelfs zonnepanelen! Echter, wanneer je te maken hebt met een bestaand dak, vergt isolatie vanaf de buitenzijde meer tijd. Dit geldt vooral voor hellende daken. Bij een plat dak is het namelijk mogelijk om het isolatiemateriaal bovenop de bestaande dakbedekking te plaatsen. Bij een schuin dak zul je de dakbedekking (bijvoorbeeld dakpannen) eerst moeten verwijderen. Dit is nogal een klus. Bij renovatieprojecten worden schuine daken dan ook vaak van binnenuit geïsoleerd. Onze Beriso Renovatieplaat is zeer geschikt om hellende daken van buitenaf te isoleren op een bestaand dakbeschot. Wat voor jou de beste optie is, hangt helemaal af van jouw situatie.

Wil jij graag advies over materialen en mogelijke kosten? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan!

Energiebesparing door dakisolatie

Eén van de meest effectieve manieren om energie te besparen in huis is door middel van dakisolatie. Een goed geïsoleerd dak is essentieel voor het stabiliseren van het binnenklimaat. Dat betekent dat het in de winter goed warm blijft en in de zomer lekker koel is binnen. Je hoeft daardoor minder energie te gebruiken om de temperatuur te reguleren. Dakisolatie zorgt dus voor energiebesparing, dankzij:

  • Beperking van warmteverlies
    Wist je dat wel 30% van de warmte verloren gaat via het dak? Warmte stijgt namelijk op. Als het dak niet geïsoleerd is dan heeft dit hetzelfde effect als een open raam. Isolatie creëert een barrière, waardoor de warmte niet meer zo makkelijk ontsnapt. Op die manier hoeft de verwarming niet zo hoog en bespaar je aanzienlijk op gas of elektriciteit.
  • Koeling in warme maanden
    Dakisolatie is niet alleen nuttig in de winter. In de zomer zorgt het juist voor verkoeling. De isolatie beschermt je binnenruimten tegen de hitte van de zon. Je hoeft dus geen airco’s of ventilatoren op volle toeren te laten draaien. Dankzij de isolatie blijft het lekker koel binnen.

Hoeveel m³ gas bespaart dakisolatie?

Je kunt door dakisolatie flink besparen op je gasverbruik. Maar hoeveel scheelt het precies? Daar is natuurlijk niet één antwoord op. Het hangt af van verschillende factoren:

  • Installatie en materiaal
    Niet iedere vorm van dakisolatie levert hetzelfde rendement op. Wanneer je van buitenaf isoleert voorkom je onderbrekingen in de isolatie, waardoor je een beter resultaat krijgt. Daarnaast heeft niet elk materiaal dezelfde isolatiewaarde.
  • Klimaat
    De ene winter is de andere niet. Bij een strenge winter met extreme kou haal je nóg meer voordeel uit jouw dakisolatie. Wanneer de winters mild zijn, is het verschil tussen wel of geen dakisolatie natuurlijk kleiner. Bijvoorbeeld: in een gematigd klimaat kan dakisolatie leiden tot 4-8 m³ gasbesparing per vierkante meter dakoppervlak per jaar. Bij een koud klimaat is dit wel 10-15 m³.
  • Andere maatregelen
    Jouw dakisolatie heeft natuurlijk minder effect wanneer de warmte alsnog via andere plekken ontsnapt. Voorkom koudebruggen, bijvoorbeeld door kieren en gaten te dichten.

Kortom, hoeveel je precies bespaart door dakisolatie is niet zomaar te zeggen. Wel is het duidelijk dat het een positieve impact heeft op jouw energierekening, wooncomfort én ecologische voetafdruk. Verdiep je goed in de verschillende materialen en installatietechnieken. Zorg dat je ook andere maatregelen neemt om jouw energiebesparing te maximaliseren.

Het verschil tussen dakisolatie en zolderisolatie

Een goed geïsoleerd huis verbetert je leefcomfort, beperkt de energiekosten en draagt bij aan een duurzamere wereld. Je kunt je huis op verschillende manieren isoleren. Zo bestaat er plafond-, vloer-, wand- en dakisolatie. Een plek in huis waar vaak veel warmte verloren gaat door slechte isolatie is de zolder. De termen zolderisolatie en dakisolatie worden soms door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk verschil.

Dak- vs zolderisolatie

Bij de isolatie van het dak focus je op de bovenkant van het huis. De isolatie wordt direct onder het dak geplaatst. Bij dakisolatie vanaf de buitenkant bevindt het zich tussen de dakconstructie en de dakbedekking. Het doel van de isolatie is temperatuurregulatie: warmteverlies beperken in de winter en hitte voorkomen in de zomer.

Zolderisolatie is erop gericht om de binnenruimte direct onder het dak te isoleren. Deze ruimte (de zolder) wordt vaak gebruikt voor opslag of soms als extra leefruimte. Vaak bevindt de isolatie zich aan de binnenzijde van het dakbeschot. Hiermee zorg je ervoor dat de warmte vanuit je woonruimte niet wegglipt naar de buiten toe. Afhankelijk van de grootte van je zolder kun je natuurlijk tevens de wanden en de zoldervloer isoleren en hier een prettige leefruimte creëren. Goede ventilatie is daarbij ook van belang.

Waarom is het allebei belangrijk?

Dak- en zolderisolatie vullen elkaar mooi aan. Je creëert een compleet isolatieschild en minimaliseert het warmteverlies. De algehele energie-efficiëntie van je woning gaat daarmee omhoog. Ook de functionaliteit én de waarde van je huis stijgen met een bruikbare zolderruimte.

Duurzame en milieuvriendelijke isolatie voor daken

Niet alleen is het isoleren van daken goed voor het milieu, doordat je energie bespaart. De materialen zelf zijn tegenwoordig ook duurzamer en milieuvriendelijker. Er zijn diverse opties, die op hun eigen manier bijdragen aan een betere wereld.

  1. Gerecycled materiaal
    Wist je dat er isolatiemateriaal verkrijgbaar is van gerecyclede stoffen? Bijvoorbeeld Pavatextil wordt gemaakt van oude spijkerbroeken en ander textiel. Ideaal!
  2. Natuurlijke grondstoffen
    Je kiest tegenwoordig gemakkelijk voor natuurlijk isolatiemateriaal. Een goed alternatief voor synthetisch materiaal is hennep. Deze milieuvriendelijke optie werkt perfect voor isolatie én geluiddemping.
  3. Recyclebaar materiaal
    Jouw dakisolatie een tweede leven geven? Wel zo fijn voor het milieu! Veel isolatiematerialen zijn recyclebaar, zoals EPS.
  4. Vrij van schadelijke stoffen
    Let erop dat er geen schadelijke middelen in jouw isolatiemateriaal zitten. (H)CFK’s en HFK’s schaden de ozonlaag en versterken het broeikaseffect. Onder andere onze XPS-platen zijn vrij van dergelijke stoffen.

Wil je vrijblijvend advies over de milieuvriendelijke eigenschappen van onze isolatiematerialen? Neem dan contact op. Ook voor andere vragen staan we natuurlijk voor je klaar! Bel 0518-432325 of mail naar info@isolatiehandel.nl.

Hellen dak van binnen uit isoleren
Hellend dan van binnen uit isoleren
Hellend dak van binnenuit isoleren met PIR
Hellend dak van buitenaf isoleren met renovatieplaten
Plat dak van buitenaf isoleren met PIR
Plat dak van binnenuit isoleren
Medewerker Isolatiehandel

Advies nodig?

Neem gerust contact met ons op! Onze professionals voorzien je graag van deskundig advies over de juiste isolatiematerialen voor jouw project!
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo