De wereld verduurzamen begint met isoleren

Gratis verzending > 500 euro

Grote voorraden
Eigen productie
Duurzame isolatiematerialen
logo isolatiehandel
logo isolatiehandel
Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Als familiebedrijf denken we aan de wereld van morgen die we doorgeven aan onze volgende generaties. Daarom ondernemen wij verschillende activiteiten om onze ecologische voetafdruk te verlagen en daarmee bij te dragen aan een duurzamere wereld, welke wij op deze pagina toelichten.

Cradle to cradle

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de 2e keus partijen sandwichpanelen en PIR isolatieplaten die door de fabrikant zijn afgekeurd. Deze materialen worden bij ons, in eigen werkplaats, gekantrecht en bewerkt om vervolgens als 2e keus isolatie weer aan te bieden. Alle reststukken die ontstaan na het op maat zagen van de sandwichpanelen in dak en wand gaan naar onze 'speciale' werkplaats. Daar worden de staalplaten aan beide zijden losgetrokken van de isolatie en verzameld in de ijzercontainer voor recycling. De kale isolatie die overblijft wordt gekantrecht, op maat gezaagd en vervolgens als outlet isolatie weer aangeboden. Ook hier vindt het weer zijn weg in diverse toepassingen voor een verdere verduurzaming.

Elektrische heftrucks

Blije en gezonde collega’s vinden we belangrijk en daarom creëren wij een verantwoorde werkomgeving. Wij rijden al 20 jaar met uitsluitend elektrische heftrucks. Een van de voordelen van een elektrische heftruck is dat ze een stuk schoner en stiller zijn dan een heftruck op diesel of LPG. Er komen namelijk geen schadelijke uitlaatgassen vrij bij een elektrische heftruck. Dit maakt deze vorm van intern transport uitermate geschikt voor binnen situaties.

Zonnepanelen

Het verduurzamen van ons bedrijf in een regio waar het elektriciteitsnet helemaal op slot zit. Dat was de grote uitdaging bij Isolatiehandel.nl. Omdat onze netwerkbeheerder had aangegeven dat terug levering van opgewekte energie voorlopig ondenkbaar is er een oplossing bedacht om met een zonnestroominstallatie toch een rendabele businesscase te maken. De zonnestroominstallatie bestaat uit 403 zonnepanelen, 2 SMA omvormers inclusief stringboxen en PV Shelters van Conduct. De zonnestroominstallatie is aangesloten op de bestaande 100kVA netwerkaansluiting. Door toepassing van slim energiemanagement wordt een zelfvoorzieningsgraad van ongeveer 60% bereikt. Zodra het energieverbruik daalt binnen het bedrijf, regelt de zonnestroominstallatie automatisch terug in productie.

Subsidie en stimulans

Ook de eindgebruiker profiteert van duurzaamheidsmaatregelen. Naast een lagere energierekening en hoger wooncomfort is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor investeringen in isolatiemateriaal. Onze isolatie experts helpen installateurs en particulieren wanneer en hoe subsidies toegepast kunnen worden. Zo helpen we mee om Nederland sneller duurzamer te maken.

ECO isolatie

Wij leveren isolatieproducten gemaakt van ecologisch verantwoorde materialen. Deze ECO isolatieproducten zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hennep en bermgras. Ook vind je bij ons isolatie gemaakt van katoenvezel uit gerecyclede jeans (Pavatextil). Door (her)gebruik van deze materialen dragen we ons steentje bij aan het milieu, zonder in te leveren op kwaliteit van onze isolatieproducten.

Eco isolatie van Isolatiehandel.nl

BERISO, prefab isolatie oplossingen

Sneller bouwen is duurzamer bouwen. Met prefab isolatielijn BERISO is een grote stap gezet in duurzamer en efficiënter toepassen van isolatiemateriaal. Met onze eigen BERISO productielijn leveren wij op maat gemaakte prefab isolatie elementen op de bouwplaats. Dit resulteert in minder bouwafval, minder handelingen en een lager energieverbruik op de bouwplaats. Win, win, win!

Beriso isolatie

Zonne-accu's

In de weekenden staat de zonnestroominstallatie uit, vanwege het de huidige overvolle energienetwerk.  Daarom kan er niet terug geleverd worden.  Om die reden starten we binnenkort met een pilot om het overtollige zonne-energie op te slaan in accu's. Investeren in een duurzame bedrijfsvoering, is investeren in de toekomst.

Advies nodig?
Neem gerust contact met ons op! Onze professionals voorzien je graag van deskundig advies over de juiste isolatiematerialen voor jouw project!
BERISO
Knauf
Rockwool
logo falk
Cladding Point
sterk in isoleren
Hulp nodig?
Maandag t/m vrijdag geopend van
8:00 - 12:30 en 13:00 - 17:00 uur.
Contact
Ljouwerterdyk 3
9073 LP te Marrum
© Copyright 2022 - 2023 - Isolatiehandel.nl
mollie idealmaestrobetaal bij isolatiehandel.nl met paypalamerican expressvisaFD Gazelle Awards isolatiehandel