Hennep

Lees meer

Hennep Isolatie - De duurzame en milieuvriendelijke optie voor uw woning

Hennep isolatie is een milieuvriendelijke en duurzame optie voor het verhogen van de energie-efficiëntie van uw woning. Het is gemaakt van natuurlijke grondstoffen en biedt uitstekende thermische en akoestische prestaties.

Hennep is een snel groeiende plant die weinig water en geen pesticiden nodig heeft. Bovendien wordt het gebruikt voor vele doeleinden, zoals textiel, papier, bouwmaterialen en isolatie. Het is een duurzame en hernieuwbare grondstof die vele voordelen biedt.

Hennep isolatie is gemaakt van hennepvezels die zijn gecombineerd met een natuurlijke bindmiddel. Het resultaat is een dunne en flexibele isolatie die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd. Het is ook brandveilig en resistent tegen schimmel, schimmels en insecten.

Hennep isolatie biedt uitstekende thermische prestaties, waardoor het de warmte in de winter binnenhoudt en de hitte in de zomer buiten houdt. Dit kan leiden tot een vermindering van de energiekosten en een verbetering van het wooncomfort.

Hennep isolatie biedt ook uitstekende akoestische prestaties, waardoor het geluid van buitenaf wordt gedempt en het binnenklimaat wordt verbeterd. Dit kan bijdragen aan een betere nachtrust en een vermindering van de stress.

Hennep isolatie is ook een goede keuze voor mensen met allergieën of astma, omdat het geen schadelijke stoffen of irriterende stoffen bevat. Het is ook veilig voor kinderen en huisdieren.

Kort samengevat biedt hennep isolatie vele voordelen voor uw woning, zoals:

  • Duurzaamheid: Hennepisolatie is gemaakt van natuurlijke materialen en is biologisch afbreekbaar, waardoor het een duurzame keuze is.
  • Isolatie-eigenschappen: Hennepisolatie heeft goede isolatie-eigenschappen, waardoor het bijdraagt aan een efficiënt energieverbruik.
  • Ademend: Hennepisolatie laat vochtverdamping toe waardoor het bijdraagt aan een gezonde binnenlucht en minder vochtproblemen.
  • Vlamvertragend: Hennepisolatie is vlamvertragend en brandvertragend, waardoor het bijdraagt aan de veiligheid.
  • Licht gewicht: Hennepisolatie is licht van gewicht, waardoor het makkelijk te verwerken is en geen extra belasting op het gebouw vormt.
  • Milieuvriendelijk: Hennepisolatie is gemaakt van natuurlijke materialen en wordt geproduceerd zonder gebruik van chemische stoffen, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.
  • Recyclbaar: Hennepisolatie is recyclbaar, waardoor het bijdraagt aan een duurzamere toekomst.
  • Goede geluidsisolatie: Hennepisolatie heeft goede geluidsisolatie-eigenschappen, waardoor het bijdraagt aan een rustige leefomgeving.

Deze stevige, onbeklede isolatieplaat is gemaakt van industriële vezelhennep, is damp-open en heeft een ongeëvenaarde warmteopslagcapaciteit. Dit zorgt voor vertraagde opwarming en afkoeling en dempt temperatuurvariaties. Een BioBase-toepassing die bestaat uit een laag hennep isolatie, optioneel verlijmd met een afgewerkt plaatmateriaal. Daarnaast zorgt de productie van hennep isolatie voor een minimale milieubelasting. Een na-isolatie waarmee je met één element je zolder tegelijkertijd kunt isoleren en afwerken.

Hennep is een duurzaam materiaal en is vrij van schadelijke stoffen of vezels. Bij dit materiaal is de faseverschuiving substantieel hoger dan bij reguliere isolatiematerialen (zoals glaswol) en zo werkt deze ook in de zomermaanden optimaal om je huis of kantoor koel te houden.

Het proces is ook zeer ecologisch verantwoord. Hennep zuivert de lucht, put de kostbare grond niet uit en neemt grote hoeveelheden koolstofdioxide op. Perfect voor het isoleren van huizen of kantoren die “echt” duurzaam moeten zijn.

Wil je meer informatie ontvangen over Hennep isolatie? Neem contact op met onze Isolatie experts.


Toepassing

Dikte isolatie in mm

Breedte in mm

Rd-waarde

Merk

Prijs

Hennep

Toont alle 15 resultaten

sterk in isoleren
Maandag t/m vrijdag geopend van
8:00 - 12:30 en 13:00 - 17:00 uur.
Iconen_website_email
info@isolatiehandel.nl
Wij geven binnen 24 uur antwoord
bezoek isolatiehandel
Bezoek
Gezellig! De koffie staat klaar. 

Je vindt ons aan de Ljouwerterdyk 3
9073 LP  te Marrum in het prachtige Fryslân
Blijf op de hoogte van de laatste aanbiedingen
Socials
facebookinstragramlinkedin
Beoordelingen
logo isolatiehandel klein
mollie idealmaestrobetaal bij isolatiehandel.nl met paypalamerican expressvisaFD Gazelle Awards isolatiehandel
© Copyright 2022 - 2023 - Isolatiehandel.nl - Alle Rechten voorbehouden